Annyira régen volt sütis poszt, hogy akár le is szedhetném a fenti "Finomságok" fület az oldal tetejéről. A hiány oka, főleg a dokumentáció (beállítás,fénykép,feltöltés,megírás) felé irányuló lustaságom, de most valahogy visszatért a kedv.
A süti receptje innen van: NOSALTY.hu
... és valahogy így hangzik:
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 dkg sárgabaracklekvár
MELEGÍTSD ELŐ A SÜTŐT! 200 °C - alul-felül sütés (180 °C légkeverés)
- Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás
cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan
belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól
összedolgozzuk.(Ne ijedjetek meg, ha a tészta túl lágy, vágjátok be a szarost a hűtőbe)
- A tésztacipót fóliába (én sütőpapapírba raktam, egyszerűbb) csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.
- A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk. Linzerkiszúróval (ha nincs, használjátok a fantáziátokat, tökéletesen megteszi a pohár, a befőttesüveg vagy akár a műanyag fogpiszkálótartó is), formára szaggatjuk, és sütőpapírra sorakoztatjuk.
- Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütjük.
- A lyukas és a teli sütiket baracklekvárral összeragasztjuk, majd teszünk még egy kis lekvárt a lyukakba.
- Végül vaníliás porcukrot szitálunk a tetejére. (30 db linzer lesz belőle.- nekem kevesebb lett, mert bögrével szaggattam és malacok lettek :D)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése