2014. augusztus 17., vasárnap

Legjobban várt adaptációk - 2014 ősz-tél

Manapság a mozik és a tévék ontják magukból a könyvből készült adaptációkat. Ezek elsülhetnek jól és rosszul (bár ha imádod a könyvet, általában az utóbbi történik). 
Nézzük azokat a filmeket, amiket a legjobban várok. 

Az emlékek őre (Lois Lowry) - 2014. szeptember 11.

 

Az éhezők viadala óta mindenki rákattant az utópiákra, disztópiákra. Nem  mintha bánnám, mert sok szempontból érdekes és izgalmas világokat láthatunk megelevenedni a filmvásznon, de persze előbb utóbb az emberek megunják, ha már a csapból is ez folyik. Mivel egyelőre nem unalmas, ráadásul az adaptált regény írójának könyveit az egyik kedvenc kiadóm adta ki (Animus), erősen várós a film.  A briliáns szereposztás is mellette szól, Meryl Streeppel az élen. :)




Az útvesztő (James Dashner) - 2014.szeptember 18.

Az előzőhöz hasonlóan ezt is tűkön ülve várom, mert a könyv fülszövege, az értékelések és a film trailerjét látva lenyűgöző cselekményt kapunk, egész estés kivitelben. Megint kizárólag tinédzsereken múlik a dolog, és remélhetőleg nem szúrják ki a szemünket egy A faluhoz hasonló véggel. Vagy ha igen, akkor legalább legyen jól kidolgozva. Ami a könyvet illeti, szeptemberben levadászom. :) 




Ha maradnék (Gayle Forman) - 2014.szeptember 25.

Kicsit félek tőle, hogy túl romantikus lesz, de olyan megnyerő a bemutatója, hogy egyszerűen nem tudom kiverni a fejemből. A főszereplőt játszó Chloë Grace Moretz karrierje ezerrel zakatol felfelé, és bár voltak hullámvölgyek, nagyon kedvelem. Elsősorban miatta fogom megnézni, mert ez a kóma vonal, nekem túl depresszív.





Holtodiglan (Gillian Flynn) - 2014.október 2.

Vérbeli thriller, ahol senki sem az, akinek látszik. Főszerepben pedig Ben Affleck, aki jó pár év parkolópálya és félrenyúlás után újra az élvonalba került olyan szuper filmekkel, mint a Tolvajok városa és az Argo-akció. Feszültséget és körömrágást várok tőle, paranormális elemek nélkül.





Szarvak (Joe Hill) - 2014. október 31.

Már azelőtt kacérkodtam a könyveivel, hogy megtudtam volna, film lesz belőle. Aztán felpörögtek az események. Napvilágot látott a trailer, majd kiderült, hogy Joe Hill Stephen King fia. Daniel Radcliffe kiválasztása Ig Perrish szerepére pedig több mint furcsa volt. És mégis működik. Harry Potter felnőtt és úgy tűnik sikerrel mossa le magáról a varázslófiú skatulyát. A Szarvak igazi vérmesének tűnik, de lehet több annál. Majd kiderül. 



A hobbit: Az öt sereg csatája (J.R.R.Tolkien) - 2014. december 11.

Trilógiát forgatni egy 300 oldalas könyvből, több mint merész. Az első rész tetszett, a második unalmas volt és elnyújtott (a zseniális Lee Pace ellenére is), szóval minden a harmadik részen áll vagy bukik. Emlékeim szerint itt leszek a legszomorúbb, mert SPOILER sokan meghalnak, többek között Fili és Kili is :(( SPOILER vége. De ismét itt lesz nekünk Thranduil a gyönyörű pofijával és tökkelütött törposztag. :) Karácsonyi program.


 

Serena (Ron Rash) - 2014.október-december (?)

Jennifer Lawrence és Bradley Cooper újra egymás mellett domborítva vonzzák a nézőket a moziba. A 30-as évek Amerikája vonzó téma számomra, nem csoda, hogy azonnal várólistára került. Egy igazán badass női karakter jól jönne, és még inkább szuper lenne, ha Jennifer el tudná játszani. Nem mintha kételkednék benne, mert bírom, hogy ilyen kis lüke, és tehetségesnek is tartom, de vajon a könyörtelenséggel is elboldogul?  Bízzunk benne. ;)

*Update*

Wild -From Lost to Found on the Pacific Crest Trail (Cheryl Strayed) - 2014. december 5.

Életrajzi dráma, Reese Witherspoonnal a főszerepben. A színésznőt nagyon szeretem, szerintem jó választás volt a szerepre. Útkeresős, vándorlós, átértékelős, letisztázós, feldolgozós sztori. Magunkba merülős napokra, vagy zarándok út előtt ajánlott. :)









1 megjegyzés:

  1. Ebből hat film engem is nagyon érdekel :D Az If I stay pedig pontosan azért, amit te is írtál. Bár a könyvet még nem vettem kézbe a túl depresszív téma miatt, de a trailer (főleg a hangulata) rögtön meggyőzött :)) Na és Chloet is igazán tehetségesnek tartom. :)

    VálaszTörlés