2014. november 5., szerda

LOL könyvek #4 - Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem

Kivédhetetlen szerelem [ Eredeti cím: Catching Jordan]
Szerző:  Miranda Kenneally
Sorozat: LOL könyvek
Kiadó: Móra
Megjelenés: 2014
Oldalszám:
344
Műfaj/Kategória: tini 
Kulcsszavak: szerelem, középiskola, sport, szerelmi háromszög

Tartalom: Aki szerint az amerikai foci és a csajok nem férnek össze, az nem ismeri Jordant! A tizenhét éves lány a gimi csapatának kapitánya és irányítója: bitang tehetséges játékos, és a foci a mindene. (Az már csak hab a tortán, hogy a pályán folyton szívdöglesztő hapsik veszik körül…) Csapattársai tisztelik és szeretik − igaz, csak haverként tekintenek rá. De Jordannek amúgy sincs ideje pasizni, fontosabb, hogy egyetemi sportösztöndíjat szerezzen. Na meg hogy az apja végre elismerje a tehetségét.
A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor Ty Green, a kiváló irányító beiratkozik a suliba. Az irtó dögös srác egyszerre jelent veszélyt a lány posztjára és a szívére, Jordan pedig életében először elbizonytalanodik: vajon nyerhet-e a pályán és a szerelemben is?

Vélemény: Nem azt kaptam, amire számítottam. 
Miranda Kenneally
Nem volt rossz, csak azt hiszem, valahogy félrevezettem magamat a tartalmát illetően. Jordan tipikus fiús lány, aki a pasiügyek és a plázák helyett egyértelműen a profi sportot és a haverjait választja. Viszolyog a csajos dolgoktól, és nincs más vágya, mint hogy egyetemi szinten is profi játékos legyen. Kitartása és az összpontosítása rendíthetetlen... 
... egészen addig, amíg fel nem bukkan az új srác: Ty Green, aki miatt minden megborul. Jordan térde, akárcsak a pozícióját sziklaszilárdan tartó léc, megremeg. Aminek pedig egyenes következménye, hogy a legjobb barátjával való kapcsolata is válságba kerül. A lánynak el kell döntenie, hogy mi a fontosabb a barátság, a szerelem, vagy a karrier. 
Ezután jött néhány falkaparós rész, ami sajna erősen befolyásolta az értékelésemet. Hirtelen minden jófej karakter átment idegesítőbe, köztük Jordan is és csak a mellékszereplők humora, valamint a lány fejlődése tudta valamennyire feledtetni velem, hogy mennyire mást vártam. Persze nem kell megijedni, nem temetem a könyvet, csak az összes LOL közül ezt vártam a legjobban ( ráadásul épp emiatt a kötet miatt figyeltem fel az egész sorozatra)... és hát, picit talán nagy elvárásaim voltak. Öreg hiba.

Értékelés: 5/4


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése