2014. október 22., szerda

Outlander - A sorozat

Lássuk az idei év egyik debütáló sorozatát, ami szerintem messze az egyik legjobban sikerült adaptác a kínálatban. Épp azokra az apróságokra fektettek az alkotók nagyobb hangsúlyt, amik a leginkább bejöttek a könyvben is: kulturális különbségek, korabeli gyógymódok és a közel kétszáz éves eltérés a két korszak között. :))
A könyv cselekményeitől a sorozat sem tért el, de beleírtak olyan részeket, amik színesítették sztorit. Több szerepet kapott Angus, akinek a perverz kobold vigyora szerintem mindenkinek a szívéhez nőtt. :D Mindhárom főszereplő tökéletes választás volt a szerepre. Tobias Menzies szuperül alakítja a szadista katonatisztet és az elidegenedett, de összetört férjet egyaránt. Vérprofi
A gyönyörű Caitriona Balfe, végre esélyt kapott a bizonyításra, és ennek megfelelően ügyesen és bájosan hozza a szerepét. Az ő által megformált Claire-t kivételesen picivel jobban kedvelem a sorozatban, mint a könyvben. Végül pedig itt van az elképesztően sármos Sam Heughan, aki a maga 191 centijével és kisfiús mosolyával varázsolja el a női nézőket.

Az első évad 16 részes, aminek az egyetlen szépséghibája, hogy két részre osztva adja le a STARZ kábelcsatorna. A sorozat most szünetre ment, de április 4-én folytatják a 9. résszel. 2014. augusztus 15-én pedig bejelentették, hogy a sikerre való tekintettel a 2. évad is zöld utat kapott! :))


Ami még mindenképpen kiemelést érdemel, az az Outlander főcímzenéje. A sorozat hangulatát tökéletesen eltaláló zene és képi világ úgy teszi fel az i-re a pontot, ahogy a tejszínhabra a kakaópor. Pompásan összeillenek! :))



További képek a forgatásról:



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése