2015. március 2., hétfő

Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány - Fox és O’Hare #1

A nagy zsákmány [Eredeti cím: The Heist]
Szerző:  Janet Evanovich – Lee Goldberg
Sorozat: Fox és O’Hare #1
Kiadó:  Maxim
Megjelenés: 2014
Oldalszám:
308
Műfaj/Kategória: szórakoztató irodalom
Kulcsszavak: svindli, románc, kaland
Adaptáció: -
Reading Challenge:  50/13. Egy másik országban játszódó könyv

Tartalom: Kate O'Hare, az FBI különleges ügynöke közismert elkötelezettséggel és fegyelemmel végzi a munkáját: a világ leghírhedtebb bűnözőit hajszolja, és juttatja rács mögé. A főnöke szerint állhatatos és becsvágyó; a barátai szerint szívós, makacs és talán egy kissé megszállott. És bár Kate az elmúlt öt évben komoly hírnevet vívott ki magának, őt csupán egyetlen név érdekli: Nicolas Fox, a nemzetközileg körözött svindler, akire a nő több okból is le akar csapni. A vakmerő, jóképű és veszélyesen elbűvölő Nicolas Fox született szélhámos. Hírhedt a bonyolult svindlijeiről, amelyekkel híresebbnél híresebb gazdagokat kopaszt meg. Eleinte a pénz motiválta. Ma már az izgalom. Tudja, hogy az FBI a sarkában van – különösen Kate O'Hare, aki minden lépését figyeli. Nick számára nincs is ennél izgalmasabb, élvezi, hogy egy gyönyörű nő hajszolja… még ha a hölgy dutyiba akarja is juttatni. Ám épp, amikor úgy tűnik, Nicolas Fox ezúttal tényleg nem ússza meg szárazon, a férfi sikerre viszi eddigi legnagyobb svindlijét: állást ügyeskedik ki magának az FBI-nál, Kate O'Hare különleges ügynök társaként.

Vélemény: Csalóka. :)
Janet Evanovich és Lee Goldberg
Mikor az egyik kedvenc szerződtől új regény jelenik meg, naná, hogy izgatottan várod. Persze az sem tántorít el, hogy egy viszonylag névtelen íróval karöltve adta ki a könyvet, ami mindenképpen gyanús. Várod, megszerzed és ledarálod.Majd levonod a következtetést.
Janet Evanovich stílusa úgy viszonyul A nagy zsákmányhoz, mint a diófélék a csokoládéhoz: nyomokban tartalmaz.
Ez nem jelenti azt, hogy rossz lenne, dehogy. Helyenként egészen jól szórakoztam, de közel sem volt olyan sziporkázó, mint azt Stephanie Plumnál megszoktam. Üsse kavics. Ami a műfaji beosorlást illeti, hát...kriminek egyáltalán nem mondanám, kaland regénynek is gyengécske, viszont éppen annyira elszórakoztatott, mint egy szombat esti akció-vígjáték a tévében. A könyv iszonyatosan filmszerű volt számomra. Akárcsak az Ocean's Eleven vagy az Olasz meló, csak regény formában. Az, hogy ez pozitív vagy negatív, mindenki döntse el maga. 
Mindenképpen megpróbálkozom a következő résszel, de hacsak nem vágják utánam valami brutál akcióban, nem hiszem, hogy megveszem. Sajnálom, mert Stephanie és Morelli kettősének folytatásáért viszont a fél vesém is odaadnám. :D 

Értékelés: 5/4



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése