2015. május 31., vasárnap

Camilla Läckberg: Eltitkolt életek - Fjällbacka #5

Eltitkolt életek [Eredeti cím: Tyskungen]
Szerző: Camilla Läckberg
Sorozat: Fjällbacka #5
Kiadó: Animus
Megjelenés: 2014
Oldalszám:
448
Műfaj/Kategória: Skandináv krimi
Kulcsszavak: háború, gyilkosság, két idősík, titkok
Adaptáció: Van [imdb]
Reading Challenge: 50/16. - Egy kedvenc szerződ olyan könyve, amit még nem olvastál

Tartalom: Ptrik Hedström nyomozó felesége, Erica Falck, döbbenten fedez fel egy náci érmet és egy véres gyermekruhát elhunyt édesanyja hátrahagyott holmija között. Erica mindenképpen tudni akarja, hogyan kerülhettek ezek a tárgyak a padlásukra. Felkeres egy idős történészt is, akit nem sokkal látogatása után brutálisan meggyilkolnak. Erica és férje vállt vállnak vetve folytatja a nyomozást, amelynek során a második világháború legsötétebb napjainak titkai kerülnek a felszínre, középpontban Erica családjának történetével. S még ma is élnek emberek, akik nagyon nem örülnek a múlt bolygatásának, olyannyira, hogy valaki egy újabb gyilkosságtól sem riad vissza…
Camilla Läckberg

Vélemény:  Nem hiszem, hogy tudnék tovább ömlengeni az írónő stílusáról és karaktereiről, mint a korábbi értékeléseknél [ itt és itt ], így inkább elkerülném, hogy ismételjem önmagam és kizárólag a cselekményről írnék.
Váratlanul ért, hogy már az első kötetben utalnak az ötödik rész történéseire. Szeretem ezt a fajta írásmódot, mert jól átgondolt és következetes érzést kelt, még akkor is, ha csak véletlenül alakult így (lásd HP). A rejtély kiszámítható ugyan, de élvezhetően sejtelmes végig, így a csavaros eszűek se fognak  unatkozni. :) 
Tudom, hogy megígértem, de én mégis megszegem, hogy nem fogok a szereplőkről beszélni, mert Bertil Mellberget muszáj vagyok megemlíteni. Ő változott a legtöbbet a Jéghercegnő óta, még hozzá 100%-ig pozitív irányba. Camilla egyre karakterpróbálóbb helyzetekbe sodorja és egyem meg a szívét, mindegyik akadályt sikerrel veszi. Az új kollégákat Paulát és Ernst 2.0-t könnyedén megszerettem, de ez az írónőnél nem újdonság, ugye.  
A következő része a sorozatnak (A hableány) már a polcomon csücsül, de amíg nem tudom, mikor jelenik meg a 7. kötet (Fyrvaktaren), addig spórolok vele. Biztos, ami zicher.

Értékelés: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése